Vi söker föreningar för utdelning av tidning

Förening som spelar fotboll.

Nu söker Sölvesborg Energi föreningar för samarbete. Foto: Johnér bildbyrå.

Sölvesborg Energi kommer att ge ut ett sommarnummer och ett vinternummer av vår kundtidning under det här året. Nu letar vi efter lokala föreningar som kan tänka sig att dela ut dessa i brevlådorna i hela Sölvesborgs kommun!

Det lokala föreningslivet är viktigt för oss på Sölvesborg Energi. Vi vill verka och synas genom att skapa goda relationer och stötta verksamheter som gör fritiden roligare och mer trivsam för våra kunder och medborgarna i Sölvesborgs kommun.

Den här typen av engagemang i vårt närområde menar vi är ”Kraft med omtanke”!

Därför har vi bestämt att i år prova att erbjuda föreningar att anmäla intresse för att hjälpa oss med utdelningen, mot en ersättning att använda i föreningens verksamhet.

Uppdraget


Områden

  1. Centrala Sölvesborg (stadskärnan), cirka 1 350 tidningar per utdelning
  2. Falkvik och Tredenborg, cirka 1 650 tidningar per utdelning
  3. Sölve och Ynde, cirka 1 200 tidningar per utdelning
  4. Siretorp, Mörby, Istaby, cirka 1 300 tidningar per utdelning
  5. Mjällby, cirka 1 800 tidningar per utdelning
  6. Hällevik och Nogersund, cirka 1 700 tidningar per utdelning
  7. Hörvik och Krokås, cirka 1 350 tidningar per utdelning
  8. Lörby, Norje, Gammalstorp, Agerum cirka 2 050 tidningar per utdelning
  9. Hanö, cirka 100 tidningar per utdelning

Ersättning/arvode per område: 10 000 kronor totalt, 5 000 kronor för sommarnumret och 5 000 kronor för vinternumret, förutom för område 8 och 9. För område 8 är ersättningen 15 000 kronor totalt, 7 500 kronor för sommarnumret och 7 500 kronor för vinternumret. För område 9 är ersättningen 4 000 kronor totalt, 2 000 kronor för sommarnumret och 2 000 kronor för vinternumret. Vi skriver avtal för både sommar- och vinternumret och ni summan utbetald i två omgångar efter utfört uppdrag. Det går bra att anmäla intresse för flera områden.

Ovan ser du en översiktsbild över områdesindelningen. Tryck på bilden för att se den större.

Eftersom vi inte har möjlighet att lämna ut några register, mer detaljerade kartor än den du ser ovan eller tillgång till system är det viktigt med en god lokalkännedom för de som ska dela ut tidningen. Vi bidrar inte heller med några väskor, fordon eller andra hjälpmedel för utdelningen.

Tidningen ska delas ut till alla hushåll, fritidshushåll och företags brevlådor inklusive de som har ”nej tack till reklam och gratistidningar” på sin brevlåda eller sitt postfack, eftersom vår tidning räknas som samhällsinformation som du inte kan tacka nej till.

Tidningarna hämtas hos Sölvesborg Energi på Energivägen 10 under kundservices öppettider. Vi kommer att räkna så att vi har rätt antal tidningar till varje område, skulle det ändå bli några enstaka nummer över, vill vi ha dem tillbaka. Vi kommer också att ha några tidningar extra om ni skulle behöva fler.

Kriterier

Föreningen ska vara verksam i Sölvesborgs kommun för att vara aktuell för uppdraget.

Sommarnumret ska delas ut tidigast 2024-06-03, som är datumet då ni kan få tillgång till tidningarna, och absolut senast 2024-06-21

Vinternumret ska delas ut tidigast 2024-11-04, som är datumet då ni kan få tillgång till tidningarna, och absolut senast 2024-11-29

Övrigt

I intresseanmälan vill vi att ni anger hur ni tänkt göra utdelningen så miljövänlig som möjligt, till exempel genom att cykla hela eller delar av ert område, och berätta lite om er verksamhet och föreningens målgrupp, till exempel om ni har verksamhet för barn och unga.

Viss samverkan med de föreningar som har hand om utdelningen i närliggande områden kan också komma att ingå i uppdraget.

Ni kan också behöva medverka vid 1-2 möten per utdelning för alla föreningar som kommer att vara med och för utvärdering, om vi anser att detta behövs. Vi försöker i så fall lägga detta på en tid som passar alla, och/eller erbjuda digital medverkan.

Ansvar

Vi förväntar oss att ni tar ett helhetsansvar för att utföra uppdraget på ett bra sätt, vara goda representanter för Sölvesborg Energi och att tala väl om oss i offentliga sammanhang, och kommer att skriva ett samarbetsavtal med den eller de föreningar som blir tilldelade uppdraget.

Vi förutsätter också att er ansökan är seriöst menad och att ni har möjlighet att genomföra uppdraget, detta blir bindande för både er och oss när vi skrivit samarbetsavtal.

Den person som har behörighet som firmatecknare och undertecknar detta avtal för föreningens räkning tar också på sig att informera alla som kommer att arbeta med den faktiska utdelningen om uppdraget som helhet.

De hushåll, fritidshushåll eller företag som inte får tidningen, kommer att ha möjlighet att meddela oss på Sölvesborg Energi detta så att det kommer till vår kännedom.

Sista ansökningsdag

2024-03-25

Vi återkommer inom två veckor efter sista ansökningsdag.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad: