Beredskap för dricksvatten till dina djur

Flera kor på en sommaräng en solig dag.

Du är ansvarig för dina djur även i kris och krig. Foto: Pixabay.

Under vecka 39, från den 25 september till den 1 oktober 2023 pågår den nationella beredskapsveckan i Sverige. Då genomförs flera aktiviteter och informationsinsatser för att öka människors motståndskraft inför kriser.

Från Sölvesborg Energi vill vi under denna vecka särskilt uppmärksamma dig på att du behöver ha en beredskap för dricksvatten till dina djur om du inte får vatten i kranen.

Om en situation skulle uppstå där vi måste prioritera vilka som kan få vatten från våra nödvattentankar, så kommer djurägare inte att få dricksvatten till sina djur därifrån. Du behöver själv tänka igenom vad dina djur behöver under en vecka vad det gäller vatten, mediciner, foder och värme om det till exempel skulle bli ett längre strömavbrott, vattenläcka eller hända någonting annat som gör att samhället inte fungerar som vanligt.

Du som har djur är ansvarig för att de mår bra både i vardagen och vid kris eller krig. Det gäller
även om du har många djur och alla sorters djurslag: såväl kor, hästar och grisar som fåglar, minkar, kaniner, katter, hundar med mera.

Mer information om vattentankar i en nödsituation, krisberedskap för djur, och de aktiviteter som anordnas i Sölvesborgs kommun under årets beredskapsvecka hittar du via länkarna nedan.

Senast uppdaterad: