Snabbt internet till sportlovslediga barn och unga

Ett yngre barn djupt försjunken i en surfplatta i hörnet av en soffa med en kudde bredvid sig.

Sölvesborg Energi erbjuder ett stabilt, snabbt och framtidsanpassat fibernät. Foto: Scandinav bildbyrå.

E-sport, som är ett samlingsnamn för alla sorters tävlingar i virtuell miljö på till exempel dator, surfplatta, mobil eller TV är populärt bland många barn och unga, inte minst så här i sportlivstider. Se till så att du har tillräckligt bra uppkoppling hemma och i fritidshuset för att spela de roligaste online-spelen – nu finns 1000 Mbit/s fiber även på Hanö!

Cirka 15 fiberanslutningar är gjorda och igång på Hanö och ytterligare cirka 25 beställda anslutningar står näst på tur på ön. Detta tack vare det större projektet med överföringsledningarna för dricksvatten och spillvatten, som möjliggjorde även för fiberanslutning.

Vårt fibernät

Sölvesborg Energi erbjuder ett stabilt, snabbt och framtidsanpassat fibernät som kommer att fungera väl även när alltfler apparater i hemmet blir uppkopplade. Vårt fibernät är ett så kallat öppet stadsnät, där det råder fri konkurrens. Det gör att det blir ett större utbud och bättre priser för alla kunder i fibernätet.

Sölvesborg Energis fibernät når ut till cirka 99% av alla adresser i Sölvesborgs kommun i dag, och det inkluderar såväl villor och lägenheter som företag.

Korttidsavtal

Flera tjänsteleverantörer i vårt fibernät i Sölvesborgs kommun har erbjudanden med kort uppsägningstid och utan startavgift och bindningstid. På så sätt kan du som vill aktivera fiber till ditt fritidshus betala endast för bredband, TV och telefoni via fiber under de månader som du använder tjänsterna.

Korttidsavtalen kan även passa dig som vill prova på innan du binder upp dig till någonting längre, eller om ni blir fler i hushållet under en period så att den mobila surfen inte räcker till, till exempel om barnbarnen kommer över sommaren.

Så här fungerar det

Tills din anslutning är på plats i ditt hus är vi på Sölvesborg Energi din kontakt.

Om du redan är ansluten så aktiverar du dig och beställer via tjänsteportalen Zmarket. Det är den första sidan du får upp när du kopplat in din dator efter att du blivit ansluten till fibernätet. Där finns även möjlighet att beställa tilläggstjänster som telefonsupport eller hembesök för att komma igång.

Från och med att du har avtal med din tjänsteleverantör för bredband, TV och/eller telefoni, är det alltid till dem du ska vända dig för att se driftinformation och göra eventuella felanmälningar. Telia, Allente, Telenor, Boxer med flera är några av tjänsteleverantörer du kan välja mellan för om du har fiberanslutning genom Sölvesborg Energi.

Relaterade länkar
Relaterade kontakter

Senast uppdaterad: