Leveranssäkerhet och avbrottsersättning

Sölvesborgs Energi och Vatten AB har ett mycket driftsäkert elnät. Alla våra elledningar är nedgrävda vilket innebär att eventuella stormar inte påverkar oss direkt. Indirekt kan vi påverkas av att vår elnätförbindelse med omvärlden slutar att fungera eller att åska i angränsande områden ger korta blinkningar. Sölvesborgs Energi och Vatten AB samverkar i elmarknadsportalen, www.elsamverkan.se

Vår personal jobbar målmedvetet med förebyggande underhåll och följer hela tiden utvecklingen för ny teknik. Vår beredskapspersonal finns tillgänglig dygnet runt, året om. Om något händer med elförsörjningen rycker vi ut med kort varsel och ser till att ni som konsument alltid har en fungerande elanslutning.

Om det mot förmodan blir avbrott i elförsörjningen under 12 timmar eller mer, betalar vi ut ersättning för bortfallet. Ersättningen är minst 12,5 procent av din årliga elnätskostnad.

Reglerna för avbrottsersättning är lagstadgade och vi betalar ut ersättning om ett elavbrott varar 12 timmar eller mer.

Du kan läsa mer om du klickar på "Avbrottsersättning elnät" i kolumn till höger. Här står mer detaljerat om vilka regler som gäller.

Oberoende om du har haft ett elavbrott kan du vara berättigad till skadestånd oavsett avbrottets längd. Information om skadestånd finns att läsa under fliken "Allmänna avtalsvillkor" i kolumnen till vänster.

 

 

Gå direkt till:

Uppdaterad: 2017-05-10 Ansvarig: Mikael Bengtsson

Sölvesborg Energi | 294 80 SÖLVESBORG | Besöksadress: Energivägen 10
Tel: 0456-81 68 80 | E-post: info@solvesborgenergi.se

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.
Om du inte samtycker till användandet av cookies kan du blockera dessa i din webbläsares inställningar.