”Moas art” målar hos oss under Kulturkalaset

En glad person står framför de igenmurade fönstren.

Nu är det klart att Moa Melander kommer att måla hos oss under Kulturkalaset. Foto: Sölvesborg Energi.

För några dagar sedan efterlyste vi en lokal konstnär, verksam i Sölvesborgs kommun, som skulle kunna tänka sig skapa någonting på våra igenmurade fönster på Energivägen under Kulturkalaset. Nu är det klart att Moa Melander, som driver ”Moas art” får uppdraget.

Så här motiverade Moa sitt förslag:

Jag har tänkt mig en trestegs-serie i tema kopplat till er verksamhet. Fokus kommer vara olika motiv kopplade till V/A och fiber, vindkraft och elektricitet i form av glödlampa.

Alla tre illustrationerna är kopplade till er verksamhet i olika tappning. Grönt, blått och gult i färgskala med tydliga motiv som talar sitt klarspråk.

Moa har drivit sitt företag där hon är fokuserar på illustrationer och digital design under fyra år. Bland annat har hon skapat illustrationer till ett antal större företag och organisationer, hon säljer posters, och gör även personliga porträtt och inbjudningskort på beställning. Hon är 25 år, bor i Sölvesborg, och utöver att driva företag studerar hon även till lågstadielärare.

Nedan ser du skissen som Moa skickade in tillsammans med sin ansökan, och en prototyp på ungefär hur det kan bli när det är färdigt.

Vatten, vindkraft och en glödlampa formar ett mönster i tre delar.

Skissen från ansökan. Illustration: Moas art.

Moas illustration monterad på de igenmurade fönstren i ett fotoredigeringsprogram.

Ungefär så här kan det se ut när det är klart. Foto/illustration: Sölvesborg Energi/Moas art.

Bakgrund till uppdraget

På Sölvesborg Energis byggnad med bland annat reception, kontorslokaler och personalmatsal på Energivägen 10 i Sölve, så har vi tre igenmurade fönster. Eftersom det är precis vid vår huvudentré för besök, så skulle vi önska att det såg lite mer välkomnade ut än vad det gör nu för de kunder och samarbetspartners som kommer till oss.

Därför gick vi ut med en efterlysning av en lokal konstnär, verksam i Sölvesborgs kommun, som skulle kunna tänka sig att göra någonting på betongen med anknytning till våra verksamheter och våra kärnvärden.

Vi ville att det målades eller motsvarande på plats hos oss under Kulturkalaset i Sölvesborgs kommun, det vill säga någon gång mellan 31 oktober - 6 november, vecka 44.

Nedan ser du ett bildspel som visar hur det ser ut när du kommer in genom våra grindar.

Bilderna föreställer vår huvudentré med de igenmurade fönstren på längre och lite närmare håll, och en gatlampa av äldre modell, uppdaterad med ny LED-teknik, som finns i anslutning till entrén. Foto: Sölvesborg Energi.

Pågående arbete

I bildspelet nedan ser du hur långt Moa hade kommit med konstverket fredag förmiddag den 4 november:


Bilderna föreställer Moa när hon står framför sitt konstverk med penseln i handen, på nära håll när hon målar och alla fönstren med mönstret i tre delar som är under arbete. Foto: Sölvesborg Energi.

Färdigt resultat

I bildspelet nedan ser du det färdiga resultatet.

Senast uppdaterad: