Särskild försäkring ger extra trygghet för fjärrvärmekunder

Barn i badkar. Foto: Scandinav bildbyrå.

Nu ingår en extra försäkring som täcker din självrisk för dig som är eller blir fjärrvärmekund. Foto: Scandinav bildbyrå.

Fjärrvärme är en trygg och bekväm uppvärmningsmetod, och en långsiktig investering som med stor sannolikhet höjer värdet på ditt hus. För att du ska kunna känna dig extra trygg och säker, ingår nu för alla befintliga och nya privatkunder hos Sölvesborg Energi utan kostnad en försäkring som går in och täcker självrisken i din hemförsäkring med upp till 5000 kronor, om det skulle uppstå till exempel en vattenläcka i fjärrvärmeanläggningen.

Såhär fungerar försäkringen

Självrisken för ersättningsbar egendomsskada i hemförsäkringen täcks med upp till 5000 kronor per skadetillfälle och kund, om det skulle uppstå fel i fjärrvärmecentralen eller i ditt värmesystem som orsakar till exempel ledningsbrott, överhettning eller översvämning.

För kunna ta del av försäkringen, behöver du anmäla skadan till ditt försäkringsbolag, och därefter fylla i en blankett som vi skickar vidare för att du ska få din utbetalning.

Serviceavtal

Genom att teckna serviceavtal med oss, har vi dessutom via fjärravläsning koll på din anläggning dygnet runt, året om och hjälper vid behov till att byta ut delar. Vid akuta fel kan vi rycka ut dygnet runt, året om. Om felet ligger hos oss, kostar våra utryckningar aldrig någonting.

Många fördelar med fjärrvärme

Med fjärrvärme tar varmvattnet inte slut, oavsett hur många ni är i familjen och även om ni duschar på raken allihop eller fyller bubbelbadkaret upp till kanten. Ni slipper panna eller pump som ska underhållas, och de värmeväxlare för fjärrvärme ni istället får tar väldigt lite plats. Det blir väldigt sällan avbrott, och vid dessa få tillfällen kopplas våra reservanläggningar in.

Det här ingår vid anslutning

Vid beställning av fjärrvärme ingår att vi plockar bort er gamla värmekälla, grävning och fjärrvärmerör från tomtgränsen in i pannrummet, håltagning, fjärrvärmeväxlare och installation och grovåterfyllning av marken.

Överskottsvärme från Nymölla

Fjärrvärmen från Sölvesborg Energi är baserad på överskottsvärme från skogsindustrikoncernen Stora Ensos fabrik i vår grannkommun Bromölla, Nymölla bruk.

Genom att tillvara på den här energin använder vi våra gemensamma resurser på ett ansvarsfullt sätt.

Anmäl ert intresse för fjärrvärme

Just nu kan Sölvesborg Energi främst ansluta nya kunder utmed vårt befintliga fjärrvärmenät. Det innebär att det är adresser i centrala Sölvesborg eller i Mjällby som kan bli aktuella de närmsta åren.

Men prata gärna med dina grannar och anmäl ert intresse även om era hus inte ligger i direkt anslutning till det befintliga nätet, om ni också skulle vilja ha fjärrvärme i framtiden.

Läs mer om fjärrvärme och hur du anmäler ditt intresse via länken nedan, och mer om försäkringen i dokumenten.

Senast uppdaterad: