Ett hundratal sökte våra tre lediga tjänster

En av Sölvesborg Energis bilar med logotyp står vid ett garage.

Nu är vi klara med rekryteringen av de senaste lediga tjänsterna vi annonserat ut. Foto: Serny Pernebjer.

Hela 163 personer sammanlagt ansökte då vi på Sölvesborg Energi för ett par månader sedan hade lediga jobb hos oss som anläggningsarbetare, mätartekniker och fastighets- och fordonsansvarig. Nu är vi klara med rekryteringsprocessen, välkomnar tre nya medarbetare till oss och vill samtidigt passa på att än en gång tacka alla som sökte!

Vi vet från våra medarbetarundersökningar att vi har hög trivsel bland oss som redan jobbar här, men att så många utifrån sökte när vi hade lediga tjänster kan vara ett tecken på att detta spritt sig och att vi fått rykte om att vara en bra arbetsgivare, vilket känns riktigt kul, säger VD Roger Mattsson.

Det enda tråkiga är att vi måste tacka nej till så många, menar Charlotta Wildt-Persson som är VA-chef och var en av de rekryterande cheferna i processen.

Arbetsmiljö och personalförmåner

Som anställd hos oss gör du skillnad: el och fjärrvärme i ledningarna, vatten i kranen och tillgång till fibernät är tjänster som får vardagen att fungera för våra kunder. Hållbarhet och miljötänk genomsyrar vår verksamhet, vi verkar för en samhällsutveckling där våra gemensamma resurser förvaltas på ett sätt som är långsiktigt, effektivt och stabilt för kommande generationer.

Det är viktigt för oss att våra anställda har trygg arbetsmiljö där kunskap, ansvar, engagemang och serviceanda står i centrum. Sölvesborg Energi arbetar systematiskt med arbetsmiljön gällande till exempel lagar och regler, utbildning och rutiner, skyddsutrustning, ergonomi och psykosocial arbetsmiljö.

Bland våra personalförmåner finns bland annat flexibel arbetstid och möjlighet till friskvårdstimme då du får träna på betald arbetstid en gång i veckan, eller friskvårdsbidrag. Vi har även ett eget gym som våra anställda har tillgång till.

Inga lediga tjänster just nu

Just nu har vi inga lediga tjänster – men du kan alltid göra en spontansökan, eller höra av dig till oss om du till exempel går på universitet eller högskola och letar praktik eller planerar att skriva uppsats inom något av våra verksamhetsområden.

Vi kommer också att ta emot ett antal ungdomar i gymnasieåldern inom ramen för Sölvesborgs kommuns feriearbete, som är en typ av sommarjobb där du får prova på ett yrke och får handledning och lön, men inte ersätter ordinarie personal.

Senast uppdaterad: