Har du skickat in din vattenmätarställning?

Person som läser av en mätarställning.

Rapportera in din vattenmätarställning årligen.

Varje år ber vi dig skicka in din aktuella vattenmätarställning till oss. Detta för att säkerställa att du varken betalar för mycket eller för lite.

I vanliga fall skickar vi ut avläsningskort till dig för att påminna dig om att läsa av, och rapportera in, din vattenmätarställning. Detta har vi inte gjort i år. Anledningen är att vi infört ett nytt kundinformationssystem och funktionen för utskick av avläsningkort ännu inte är på plats.

Vet du med dig att du ännu inte lämnat någon avläsning på vattnet i år kan du rapportera in den via formulär som du hittar via länken nedan.

Rapportera mätarställning vatten och fjärrvärme och läs mer om hur du läser av din mätare.

Varför ska jag läsa av min mätarställning?

Din faktura är baserad på en beräknad årsförbrukning och det är avläsningarna som ligger till grund för den beräkningen. För att få en så korrekt beräkning som möjligt är det bra att läsa av mätarställningen en gång per år. Förutsättningarna i hushållen kanske har förändrats, ni kan ha blivit fler eller färre eller har barnen vuxit upp och blivit tonåringar som gillar att duscha.
Kontinuerliga mätaravläsningar är också ett bra sätt att upptäcka läckor. Det kan till exemplen vara säkerhetsventiler till värmesystem som ger upp och som inte bildar någon synlig pöl utan läcker obemärkt rätt ner i avloppet.

Senast uppdaterad: