Miljö- och hållbarhetssamordnare

Vi har just nu en ledig tjänst som miljö- och hållbarhetssamordnare.

Om arbetsplatsen

Sölvesborg Energi ser till att du har el och fjärrvärme i ledningarna, rent vatten i kranen och ett säkert fibernät för datatrafik. Men vi laddar också vår plats på jorden med kraft av den andra sorten. Vi bygger ut och rustar våra nät för en framtid med lokal tillväxt och utveckling. Vi stöttar olika lokala initiativ, och vi har alltid miljöförbättring i tankarna. Vi kallar det för kraft med omtanke!

Sölvesborg Energi står nu inför nya spännande utmaningar, eftersom Sölvesborgs kommuns vision är att låta kommunen växa med fler välplanerade bostadsområden och ytterligare bygga ut infrastrukturen.

Sölvesborg Energi är ett kommunalt bolag och huvudman för den allmänna vatten- och avloppsanläggningen inom Sölvesborgs kommun. Vårt uppdrag som huvudman är att sköta den allmänna VA-försörjningen och att planera för en säker och långsiktigt hållbar vatten- och avloppsförsörjning. Vi strävar efter att stå för framtid, driv och kompetens med uthålliga VA-system, och att bidra till en bättre framtida miljö.

Sölvesborg Energi har cirka 50 anställda. Vårt huvudkontor ligger strax utanför centrala Sölvesborg, i Sölve på Energivägen 10.

Arbetsuppgifter

Miljö och hållbarhet är en integrerad del av allt arbete på Sölvesborg Energi. Vi står inför stora utmaningar och nya spännande projekt vad gäller miljöfrågor nu och i framtiden och behöver därför förstärka vår kompetens ytterligare inom det här området.

Tjänsten är både operativ och strategisk och med hjälp av dina kunskaper inom miljö- och hållbarhetsfrågor kommer din insats ha stor betydelse för vårt miljöarbete framöver!

Som miljö- och hållbarhetssamordnare kommer du att arbeta med miljöfrågor inom bolaget med strävan efter en hållbar utveckling. Du säkerställer även att vi uppfyller lagar och krav inom området miljö och hållbar utveckling.

Din roll blir att vara en samordnande och drivande funktion för alla miljö- och hållbarhetsfrågor inom bolaget.

Du kommer bland annat att ta fram myndighetsrapporter, egenkontrollprogram och handha övergripande tillståndsärenden avseende miljöfrågor i nära samarbete med driftpersonalen. Du kommer även att delta vid tillsynsbesök och sköta kontakten med tillsynsmyndigheter i olika anmälnings- och incidentärenden avseende miljö. Du driver eller deltar med din expertis i miljöprojekt inom bolaget och även i andra projekt vi utför inom kommunen.

Du kommer att leda och driva vårt uppströmsarbete med fokus på reningsverkens slamkvalitet och eventuella risker för störningar i driften. Du kommer även att bli deltagare i vår kemikaliegrupp och bistå vid riskbedömningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av miljöarbete kombinerat med en akademisk utbildning inom miljö, eller flera års erfarenhet av liknande arbete som vi bedömer likvärdigt utbildning. Du har hanterat myndighetskontakter, tillståndsansökningar, miljörapportering och har erfarenhet av liknande verksamhet. Du har god social förmåga och goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift samt god datorvana. Tjänsten kräver B-körkort.

Du trivs med att arbeta i team men har även förmågan att arbeta självständigt. Du är kommunikativ och delar information både internt och externt, samt är noggrann, positiv och engagerad.

Som person är du en lagspelare som tar stort ansvar för din uppgift, har ett strukturerat angreppssätt och driver processer och din egen utveckling framåt. Du planerar, organiserar och prioriterar effektivt och håller tidsramar. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och följer upp efterhand. Vidare är du öppen för nya insikter och har förmågan att se möjligheter och lösningar i det du gör. Du har mod att fatta beslut och vara trygg i dessa. Det är också viktigt att du visar hänsyn och respekt för de berörda vid uttalanden, ageranden och beslut.

Anställningens omfattning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Övrigt

Ange löneanspråk och möjlig tillträdesdag i din ansökan.

Som medarbetare på Sölvesborg Energi erbjuds du bland annat friskvårdstimme alternativt friskvårdsbidrag. Hos oss är det viktigt med en bra arbetsmiljö, därför tillämpar vi bland annat rökfri arbetstid.

Hälsoundersökning och drogtest kan förekomma innan anställning.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av besvaras av VA-chef Charlotta Wildt-Persson eller VD Roger Mattsson, se kontaktuppgifter längre ner på den här sidan.

Ansökan

  • Ansök senast: 2022-08-15
  • Referensnummer: 1/2022

Gör ansökan

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Om oss