Belysning

En rostfri stolpe för gatlampa med ett nummer på.

Så här ser Sölvesborg energis stolpnnummer ut, som du gärna får notera vid felanmälan. Trafikverkets stolpnummer ser annorlunda ut. Foto: Serny.

Varje väghållare ansvar för belysning på sina gator och vägar. I Sölvesborgs kommun har Sölvesborg Energi och Trafikverket stor del av ansvaret. Det finns också ett antal privata vägar i kommunen.

Felanmälan gatubelysning

Sölvesborg Energi har på uppdrag av kommunen ansvaret för ungefär 6000 gatlampor runtom i kommunen. Vi är tacksamma för att du felanmäler så att vi får reda på det, men vi kör inte ut och lagar en enskild lampa vid felanmälan, utan istället samlar vi ihop anmälningarna till våra inspektionsrundor, som sker två gånger om året, under februari-mars och augusti-september.

Under rundorna kontrollerar vi även ifall vi själva hittar någonting som är trasigt, genom att tända upp all belysning. Därför kan gatubelysningen i vissa fall vara tänd även dagtid.

Vid felanmälan av gatubelysning, ange gärna stolpnummer. Det finns angivet på en klisterlapp i ögonhöjd på de flesta av både Sölvesborg Energis och Trafikverkets stolpar.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad: