Elens dag

Elens dag 23 januari 2017

För fjärde året firades Elens dag måndagen den 23 januari. Vi på Sölvesborg Energi var på plats vid ICA Supermarket.

Vi delade ut våra populära och slitstarka tygkassar. Plastkassar ska ju fasas ut eftersom de ej anses miljövänliga. Nu kan vi se kassar ute på stan med vår logotype "Sölvesborg Energi".

Det var många som passade på att få en pratstund med oss. Flera tyckte det var bra att vi är ute bland folk för en pratstund.

Vi passade också på att bjuda på korv och alla fick möjlighet att ge ett bidrag till solcellslampor till bland annat Kenya och Tanzania. Insamlingsbössorna fylldes snabbt och närmare 1 300 kronor samlades in. Pengarna dubblas och Sölvesborg Energi skickar 3 000 kronor i bidrag till GiweWatts.

Organisationen GiveWatts ser till att pengarna som kommer in går till produktion och distribution av bordslampor som drivs med solens strålar. Solen bidrar också till att ladda mobiltelefoner. På många platser i Afrika finns inte el. Eftersom det finns gott om sol på dagarna, laddas mobiltelefoner och bordslampor på dagarna och när mörkret faller kan barnen studera även hemma i solcellslampans sken.

Läs mer om GiveWatts
 

 

 

Gå direkt till:

ELENS DAG 23/1

Vi uppmärksammar Elens dag och finns i år utanför ICA Supermarket. Kom och prata med oss, vi finns på plats från klockan 10 till klockan 18.

För frågor kring Elens dag, kontakta:

Sven Ballovarre 

Tel: 0456-81 68 76

Mail: sven.ballovarre@solvesborgenergi.se

Uppdaterad: 2017-01-24 Ansvarig: Sven Ballovarre

Sölvesborg Energi | 294 80 SÖLVESBORG | Besöksadress: Energivägen 10
Tel: 0456-81 68 80 | Fax: 0456-101 60 | E-post: info@solvesborgenergi.se

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.
Om du inte samtycker till användandet av cookies kan du blockera dessa i din webbläsares inställningar.