Bevattningsförbud införs

Just nu råder bevattningsförbud, vi ber er därför vara sparsamma med vattnet och undvika att använda vattenspridare för bevattning av gräsmattor och rabatter. Det går däremot bra att svalka blommor och växter med vattenkanna eller handmunstycke. Förbudet gäller även mot att använda slang för poolfyllning, tvätt av bil, altan, hus, fasad med mera. Näringsidkare som behöver vatten för att driva sin verksamhet undantas från förbudet.

Sölvesborg Energi ansvarar för vattendistributionen av det kommunala dricksvattnet och värme och sol innebär alltid ett ökat tryck på vattentillgången.

Vi har inför denna sommar gjort flera stora investeringar för att vara så bra rustade som möjligt, vi har kopplat in flera borror, kopplat samman våra vattennät samt renoverat och uppgraderat borror och vattenverk. Trots att kapaciteten har utökats så styrs vi ändå av våra vattendomar som avgör hur mycket vatten vi får pumpa upp och distribuera ut.

Den höga förbrukningen beror främst på att man i hushållen använder mer vatten idag än för några år sedan. Det tillsammans med de tillfälliga topparna gör att vi överbelastar ledningsnätet och tömmer våra vattenreservoarer i en takt som vi inte hinner fylla på dem i. För att inte riskera ett överuttag eller att våra abonnenter blir utan vatten, har vi nu ett bevattningsförbud (gäller inte de hushåll som har privata brunnar).

Vi hoppas på förståelse och hjälp från våra boende och abonnenter i kommunen, det har gett stor effekt tidigare när vi alla har hjälpts åt. Vi återkommer så fort bevattningsförbudet upphävs.

Vill du ha enkla tips på hur du blir vattensmart och kan spara vatten i vardagen? Kika in på  www.solvesborgenergi.se/blivattensmart

Gå direkt till:

Uppdaterad: 2018-08-28 Ansvarig: Charlotta Wildt-Persson

Sölvesborg Energi | 294 80 SÖLVESBORG | Besöksadress: Energivägen 10
Tel: 0456-81 68 80 | Fax: 0456-101 60 | E-post: info@solvesborgenergi.se

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.
Om du inte samtycker till användandet av cookies kan du blockera dessa i din webbläsares inställningar.