Renspolning av vattenledningsnätet v. 36-39

 
Svapipe AB kommer under September månad att utföra renspolning av vattenledningsnätet i Sandbäck, Kylinge, Agerum på uppdrag av Sölvesborg Energi & Vatten AB. Syftet med denna spolning är att förbättra vattenkvaliteten, och förebygga de problem med missfärgat vatten som i ökad utsträckning förekommit inom vissa områden.
 

Arbetsmetod

Den metod som kommer användas innebär att tryckluft leds in i och ut i ledningssträckan via brand- eller spolposter. Det luftblandade vattnet avskiljer avlagringarna (järn, mangan) i röret.
 

Påverkan hos kunder

Servisledningar till fastigheter i området kan få missfärgat vatten i samband med spolningarna. Missfärgningar kan även uppstå utanför det området där spolning pågår. Missfärgningen är inte farlig, men man skall inte dricka eller använda starkt missfärgat vatten till matlagning. Det är viktigt att man låter vattnet spola kraftigt i kallvattenkranen efter avslutat arbete för att få ut luft och missfärgning. Spola ej i toalettstolen förrän samtliga kranar är renspolade då detta kan leda till igensättning av filter och ventiler.
Det kan även förekomma vitt vatten efter spolning. Detta är krossad luft och helt ofarligt.
 
Observera! Problem med missfärgat vatten kan förekomma även utanför det område där spolning pågår.
 

När och var?

Arbetet beräknas påbörjas i början av v.36 och pågå till v.39. Luft- vattenspolningen delas upp i etapper och det kunder som berörs kommer att få information i brevlådan 3-5 dagar i förväg. I denna information uppmanas ni att inte använda vattnet den dag ni direkt berörs av spolningen. För vissa kunder kan vi behöva spola vid fler än ett tillfälle.
 
Vissa fastigheter kan bli berörda fler än en gång. Vissa kunder kan alltså få information om avstängning vid mer än ett tillfälle!
 
Vi ber om överseende med de olägenheter som renspolningen medför er. Vi hoppas och tror att ni har förståelse för de åtgärder som utförs då vår målsättning är att ni ska få ett stabilt och bra vatten i era vattenkranar.
 

Kontakt:

 
Sölvesborg Energi & vatten AB
Jonas Nordh, 0456-81 68 80
 
Svapipe AB
Håkan Jakobsson, 0733-69 36 02
Daniel Nikolov. 0733-69 36 06
 
 

Gå direkt till:

Uppdaterad: 2019-09-06 Ansvarig: Sven Ballovarre

Sölvesborg Energi | 294 80 SÖLVESBORG | Besöksadress: Energivägen 10
Tel: 0456-81 68 80 | E-post: info@solvesborgenergi.se

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.
Om du inte samtycker till användandet av cookies kan du blockera dessa i din webbläsares inställningar.