Vatten - en mänsklig rättighet

Världsvattendagen infaller 22 mars varje år och har som mål att lyfta vattenfrågor i alla dess former. På Sölvesborg Energi jobbar vi med vattenbesparande åtgärder. Fredag 22 mars mellan klockan 10-14 hittar du oss utanför Mjällby Extra där vi delar ut DuschFix. Duschfix monteras på kranen för att spara vatten. 

Mänsklig rättighet

Rätten till rent vatten är en mänsklig rättighet som gäller alla men verkligheten ser inte ut så. I Sverige tar vi rent vatten för givet men visste du att 2 miljarder människor på jorden lever i områden där rent vatten är en bristvara?

Vad kan vi göra?

För att vi ska kunna fortsätta njuta av det rena dricksvattnet är det viktigt att vi tänker på miljön och vad vi släpper ut i våra vattendrag. Vattnet är kanske vårt tydligaste kretslopp och vår jord klarar inte längre att rena det från alla utsläpp.

Eftersom vi har så bra dricksvatten direkt i våra kranar kan du som enskild person göra stor nytta bara genom att välja bort flaskvatten. Kranvatten håller hög kvalitet och kostar bara en bråkdel av vad flaskvattnet gör. Det är dessutom lokalproducerat. Välj kranvatten och spara både pengar och på vår miljö!

Gå direkt till:

Uppdaterad: 2019-03-21 Ansvarig: Charlotta Wildt-Persson

Sölvesborg Energi | 294 80 SÖLVESBORG | Besöksadress: Energivägen 10
Tel: 0456-81 68 80 | E-post: info@solvesborgenergi.se

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.
Om du inte samtycker till användandet av cookies kan du blockera dessa i din webbläsares inställningar.