Hämta vatten i vattenkiosk

 
I Sölvesborgs kommun finns tre vattenkiosker där du som privatperson eller entreprenör alltid kan hämta dricksvatten vid behov. Du hittar våra vattenkiosker på Gamlevägen i Bjäraryd, vid reningsverket i Sölvesborg på Thure Carlssons väg och i anknytning till personalparkeringen på Sölvesborg Energi, på Åkarevägen i Sölve.
 

Du som privatperson

I våra vattenkiosker har du som privatperson möjlighet att tappa mindre mängder vatten gratis. Du kanske behöver vatten vid ett tillfälligt vattenavbrott eller bara behöver fylla vattenflaskan efter joggingrundan. Tänk på att ta med egen dunk att fylla vatten i.
 

Du som entreprenör

Du som behöver större mängder vatten behöver ha ett abonnemang för att kunna hämta vatten från vattenkiosken.
Kontakta kundtjänst, 0456-81 68 80, info@solvesborgenergi.se
 

Hitta till vattenkiosken på Gamlevägen

Hitta till vattenkiosken vid Sölvesborgs reningsverk

Hitta till vattenkiosken på Åkarevägen i Sölve
 

Hur fungerar vattenkioskerna

Vattenkioskerna är en komplett lösning för att se till att VA-kollektivet får betalt för producerat vatten. Systemet består av ett elektroniskt kontrollskåp som identifierar användaren och mjukstartar/stoppar vattenleveransen. Efter avslutad tankning sänds uppgifter om mängd, pris och klockslag till kontrollprogrammet som sedan exporterar dessa värden till kommunens debiteringssystem för vattenmätare.
 
Det elektroniska kontrollskåpet är utrustat med ett el-lås som bara öppnar om rätt nyckel stoppas in i den utvändigt monterade nyckelläsaren. Kontrollskåpet som innehåller start och stoppknappar visar löpande total volym och totalt belopp. Kunder som tankar i detta system får egna inloggningsuppgifter och kan enkelt se hur mycket deras egna användare tankat online.
 
Efter varje avslutad tankning töms systemet på vatten vilket innebär att tankning kan ske året runt – även i minusgrader!

Säkerställer dricksvattenkvalitén

Vattenkiosker säkerställer kvalitén och säkerheten för vattnet till dig som kund. Vattenkiosker är byggda på ett sätt som gör att inte bakterier kan vandra in i ledningarna och sprida smitta vid tappning av vatten. 
 

Varför inte brandposter?

Idag hämtar företag vatten från brand- och spolposter på det allmänna ledningsnätet i kommunen. Tappning av vatten från dessa kan bidra till smitta och smuts i dricksvattnet. I brandposterna kan bakterier komma in och vandra i ledningssystemet och i värsta fall orsaka allvarliga smittspridningar.
 
Att tappa vatten från brandposter kan även orsaka allt från tryckfall hos fastigheterna i närområdet till föroreningar och missfärgning av vattnet. 
 
 

Sölvesborg Energi planerar att sätta ut flera vattenkiosker runt om i kommunen.

 

Gå direkt till:

Uppdaterad: 2019-06-05 Ansvarig: Sven Ballovarre

Sölvesborg Energi | 294 80 SÖLVESBORG | Besöksadress: Energivägen 10
Tel: 0456-81 68 80 | E-post: info@solvesborgenergi.se

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.
Om du inte samtycker till användandet av cookies kan du blockera dessa i din webbläsares inställningar.