Renspolning av vattenledningsnätet

Svapipe AB kommer under v.50-51 samt v.2 att utföra renspolning av vattenledningsnätet i Mjällby på uppdrag av Sölvesborg Energi & Vatten AB.
 
Syftet med denna spolning är att förbättra vattenkvaliteten, och förebygga de problem med missfärgat vatten som i ökad utsträckning förekommit inom vissa områden.
 

Arbetsmetod

Den metod som kommer användas innebär att tryckluft leds in i och ut i ledningssträckan via brand- eller spolposter. Det luftblandade vattnet avskiljer avlagringarna (järn, mangan) i röret.
 

Påverkan hos kunder

Servisledningar till fastigheter i området kan få missfärgat vatten i samband med spolningarna. Missfärgningar kan även uppstå utanför det området där spolning pågår. Missfärgningen är inte farlig, men man ska inte dricka eller använda starkt missfärgat vatten till matlagning. Det är viktigt att man låter vattnet spola kraftigt i kallvattenkranen efter avslutat arbete för att få ut luft och missfärgning. Spola ej i toalettstolen förrän samtliga kranar är renspolade då detta kan leda till igensättning av filter och ventiler.
 
Observera! Problem med missfärgat vatten kan förekomma även utanför det område där spolning pågår. Under pågående spolning kan man även uppleva ett sämre tryck än vanligt kvälls/nattetid (19.00-05.00) detta under veckorna 50-51 samt vecka 2.
 

När och var?

Arbetet beräknas påbörjas vecka 50 och pågå till vecka 2. Luft- vattenspolningen delas upp i etapper och det kunder som berörs kommer att få information i brevlådan 3-5 dagar i förväg. I denna information uppmanas ni att inte använda vattnet den dag ni direkt berörs av spolningen. För vissa kunder kan vi behöva spola vid fler än ett tillfälle.
 
Observera! Vissa fastigheter kan behöva få spolat mer än en gång. Vissa kunder kan alltså få information om avstängning vid mer än ett tillfälle!
 
Vi ber om överseende med de olägenheter som renspolningen medför er. Vi hoppas och tror att ni har förståelse för de åtgärder som utförs då vår målsättning är att ni ska få ett stabilt och bra vatten i era vattenkranar.
 

Har du frågor?

Kontakta oss:

Sölvesborg Energi & Vatten AB:
Jonas Nordh Telefon nr: 0456-816891
Svapipe AB
Håkan Jakobsson Mobil nr: 0733-69 36 02
Daniel Nikolov Mobil nr: 0733-69 36 06

Gå direkt till:

Uppdaterad: 2018-11-30 Ansvarig: Sven Ballovarre

Sölvesborg Energi | 294 80 SÖLVESBORG | Besöksadress: Energivägen 10
Tel: 0456-81 68 80 | Fax: 0456-101 60 | E-post: info@solvesborgenergi.se

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.
Om du inte samtycker till användandet av cookies kan du blockera dessa i din webbläsares inställningar.