Nu söker vi: Projektledare VA/VA-ingenjör

Sölvesborg Energi är bland annat huvudman för den allmänna vatten- och avloppsanläggningen inom Sölvesborgs kommun. Vårt uppdrag är att sköta den allmänna VA-försörjningen inom Sölvesborgs kommun. I uppdraget ingår även att planera för en säker och en långsiktigt hållbar VA-försörjning. Vårt mål är att vi ska stå för framtid, driv och kompetens med uthålliga VA-system, och att bidra till en bättre framtida miljö.

Sölvesborg Energi står inför stora utmaningar i samband med kommunens vision om att låta kommunen växa med välplanerade bostadsområden och en utbyggd infrastruktur.

Arbetsuppgifter

I din roll som Projektledare/VA-ingenjör kommer du i huvudsak att arbeta med utbyggnader av VA-ledningsnät i omvandlingsområden, men även med andra projekt inom VA-enhetens verksamhetsområden. Du kommer att hantera respektive område hela vägen från planering/projektering till upphandling, utförande och färdigställande. Arbetet kommer innebära mycket kontakter med kunder, konsulter och entreprenörer och innehåller både teknik, ekonomi och juridik.

I arbetsuppgifterna ingår kalkylering och att ta fram förfrågningsunderlag samt att granska ritningar och andra dokument inför upphandlingar. Under projekterings- och genomförandefaserna arbetar du direkt med konsulter och entreprenörer för att styra processen. Kontroll och uppföljning av entreprenadarbetena liksom besiktningar ingår också i arbetsuppgifterna.

Du kommer även att ta fram remissvar på plan- och bygglovsärenden, sitta med i olika plan-beredningsgrupper och hantera juridiska ärenden inom VA-området.
Vi använder AutoCad med CADVA för VA-anläggningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilingenjör, högskoleingenjör eller har annan likvärdig utbildning inom VA.

Du som söker har några års praktisk erfarenhet från arbete som Projektledare/VA-ingenjör eller likvärdigt, du har vana att bedriva utredningsarbete samt att driva projekt. Du har god kännedom om lagstiftning och andra krav och föreskrifter inom VA-området, inklusive LOU och LUF.

Som person är du noggrann, strukturerad, självständig och drivande. Du har ett gott ordningssinne, god analytisk förmåga och har lätt för att samarbeta med andra. Vidare är du öppen för nya insikter och har förmågan att se möjligheter och lösningar i det du gör. Du har mod att fatta beslut och vara trygg i dessa. Du behöver också ha B-körkort.

Anställningsvillkor

Tillsvidare, 100 % tillträde enligt överenskommelse.

Kontakt för mer information om tjänsten

Charlotta Wildt-Persson, VA-chef                    0456-816875
Patrik Wickström, VA-ingenjör                        0456-816883

Ansökan

Ansökan ska senast vara inkommen 2018-02-18, ange löneanspråk och möjlig tillträdesdag.

Vi tar emot ansökan via e-post:
charlotta.wildt-persson@solvesborgenergi.se

Gå direkt till:

Uppdaterad: 2018-01-23 Ansvarig: Sven Ballovarre

Sölvesborg Energi | 294 80 SÖLVESBORG | Besöksadress: Energivägen 10
Tel: 0456-81 68 80 | Fax: 0456-101 60 | E-post: info@solvesborgenergi.se

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.
Om du inte samtycker till användandet av cookies kan du blockera dessa i din webbläsares inställningar.