Hem

Länk till sida där du anmäler intresse för fiberanslutning

Renspolning av vattenledningsnätet i Tivoli, Sölve och Ljungaviken

Tivoli, Sölve och Ljungaviken
Januari 2018
Mars 2018
Som ett led i underhållet av ledningsnätet kommer Pollex AB på uppdrag av Sölvesborg Energi AB att spola rent vattenledningsnätet i områdena Tivoli, Sölve och Ljungaviken. Syftet med spolningen är att förbättra vattenkvaliteten och förebygga problem med missfärgat vatten.

Renspolningen kommer att pågå mellan mitten av januari till i början av mars 2018.
De kunder som påverkas kommer att få mer detaljerad information i sin brevlåda, 3-4 dagar innan. I denna information uppmanas ni att stänga den kran/ventil som sitter före er vattenmätare dom dagar ni berörs av spolningen. Observera att vissa fastigheter kan behöva få spolat mer än en gång. Vissa kunder kan alltså få information om stängning vid mer än ett tillfälle!

Arbetsmetod
Den metod som kommer att användas innebär att luft och vatten leds in och ut i ledningssträckan via brand- eller spolposter. Det luftblandade vattnet avskiljer avlagringarna (järn, mangan) i röret.

Påverkan hos kunder
Servisledningar till fastigheter i området kan få missfärgat vatten i samband med spolningarna. Missfärgning kan även uppstå utanför det område där spolning pågår. Missfärgningen är inte farlig, men man ska inte dricka eller använda starkt missfärgat vatten till matlagning. Det är viktigt att man låter vattnet spola kraftigt i kallvattenkranen efter avslutat arbete för att få ut luft och missfärgning. Spola ej i toalettstolen förrän samtliga kranar är renspolade då detta kan leda till igensättning av filter och ventiler.

Observera! Att problem med missfärgat vatten kan förekomma även utanför det område där spolning pågår.

Vi ber om överseende med de olägenheter som renspolningen medför för er. Och hoppas på förståelse för de åtgärder som utförs då målsättningen är att ge våra kunder ett stabilt och bra vatten i sina vattenkranar.
Jonas Nordh Telefon: 0456 – 81 68 91

Gå direkt till:

Uppdaterad: 2018-01-11 Ansvarig: Sven Ballovarre

Sölvesborg Energi | 294 80 SÖLVESBORG | Besöksadress: Energivägen 10
Tel: 0456-81 68 80 | Fax: 0456-101 60 | E-post: info@solvesborgenergi.se

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.
Om du inte samtycker till användandet av cookies kan du blockera dessa i din webbläsares inställningar.