År 2003 kom fjärrvärmen till Sölvesborg

I april 2003 sattes spaden i jorden för fjärrvärmenätet i Sölvesborg. Etapp 1 i centrala Sölvesborg byggdes ut och värmen kom från pannan i Lantmännens nedlagda foderfabrik i innerhamnen, pannan eldades med pellets (pressad trämassa).

När Sölvesborgs Fjärrvärme AB köptes av Sölvesborg Energi, årsskiftet 2006/2007 påbörjades dels en överföringsledning från Nymölla bruk och dels en förtätning av fjärrvärmenätet i Sölvesborg. Den gamla pelletspannan i innerhamnen ersattes av biovärme från Nymölla bruk i början av januari 2008. En reservpanncentral uppfördes vid Bokelundsskolan för att kunna producera värmen när Nymölla har sina driftstopp.

Under 2010 byggdes fjärrvärme till Mjällby. TitanX, Sölvesborgshem, Lyckeby Stärkelse, och kommunen anslöts till fjärrvärmenätet i Sölvesborg.

Det utbyggda nätet framgår av denna karta »

 


Bild från utbyggnaden av fjärrvärmenätet, från Nymölla

Sölvesborg Energi använder biovärme från Nymölla bruk för uppvärmning av fastigheter.  

Vill du veta mera?

Vi tar gärna emot intresseanmälningar för anslutning till fjärrvärmenätet. Så snart tillräckligt många i ett område vill gå över till fjärrvärme så överväger vi möjligheten att bygga ut fjärrvärmenätet. Välkommen att höra av er till kundtjänst på Sölvesborg Energi, telefon 0456-81 68 80.

Gå direkt till:

Uppdaterad: 2020-01-13 Ansvarig: Kundtjänst SEVAB

Sölvesborg Energi | 294 80 SÖLVESBORG | Besöksadress: Energivägen 10
Tel: 0456-81 68 80 | E-post: info@solvesborgenergi.se

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.
Om du inte samtycker till användandet av cookies kan du blockera dessa i din webbläsares inställningar.