Köpa el - privatperson

Vi på Sölvesborg Energi erbjuder så kallad "grön" el. Det innebär att den är 100 %-ig miljömärkt och kommer ifrån fossilfri och förnyelsebar el, så som t.ex. vattenkraft och vindkraft.

 

Vi är din lokala elleverantör

Sölvesborg Energis gröna el "laddar" redan stora delar av Sölvesborg. Vår el lyser upp skolor, äldreboenden och idrottsplatser.

Vår duktiga kundtjänst sitter i Sölve (Energivägen 10) och de kan de lokala förutsättningarna utan och innan. Vi skapar kontinuerligt nya, lokala arbetstillfällen och ger tillbaka till orten bl.a. genom att stötta lokala föreningar, företagande, skolmaterial, m.m.

 

Så fungerar elhandel

Dygnet runt, året om följer vi prisutvecklingen på elbörsen, Nasdaq OMX Nordic. Priserna ändras blixtsnabbt och vi erbjuder i varje ögonblick dagsaktuella priser till dig som konsument.

Om du till exempel väljer att teckna ett treårsavtal och har en årsförbrukning på 10 000 kWh, så köper vi in 10 000 kWh gånger tre (tre år och 10 000 kWh per år), vilket innebär att vi köper in 30 000 kWh på elbörsen som ska användas för din räkning.

När vi har ett avtal så gäller det avtalade priset under hela avtalsperioden, d.v.s. i ovan exempel under tre år. En del konsumenter tycker att det känns tryggt att veta vad priset kommer att vara under en längre period.

Vi erbjuder 1, 2, 3, 4 och 5-årsavtal, men också rörligt pris.

Läs mer om våra priser under "Teckna avtal" i menyn till vänster.

 

Vad består elkostnaden av?

  • Elpris
  • Elnätspris
  • Skatter  
  • Moms

Den största delen av elpriset utgörs av priset som våra producenter tar ut. Den minsta delen av elpriset utgörs av den del som tillfaller Sölvesborgs Energi AB för hantering av fakturor, kundtjänst och försäljning.

Gå direkt till:

Uppdaterad: 2020-01-13 Ansvarig: Kundtjänst SEVAB

Sölvesborg Energi | 294 80 SÖLVESBORG | Besöksadress: Energivägen 10
Tel: 0456-81 68 80 | E-post: info@solvesborgenergi.se

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.
Om du inte samtycker till användandet av cookies kan du blockera dessa i din webbläsares inställningar.